2022-01-21 08:10:59• hírek • Bede Emőke

Fénymásolt biztosítással akarta átverni a rendőröket

Január 19-én az avasújvárosi rendőrök közúti ellenőrzés céljából félreállítottak egy személyautót.

A kocsit vezető 33 éves, mózesfalui férfi az egyenruhások kérésére átadott két, a kötelező biztosítás befizetéséről szóló fénymásolt igazolást, viszont a rendőrök azonnal kiszúrták, hogy a két fénymásolaton két különböző érvényességi dátum szerepel. Mint a vizsgálatok után kiderült, mindkét biztosítási igazolás hamis, így a férfi hamarosan hamisítás miatt felelhet a törvény előtt.


Kávézókban és bárokban tartott ellenőrzést a rendőrség


Január 19-én a gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztály rendőrei ellenőrző akciót szerveztek, aminek középpontjában olyan cégek álltak, melyek engedély nélkül játszottak szerzői jogdíjhoz között zeneszámokat. A rendőrség három pénzbírságot szabott ki a tapasztalt szabálytalanságok miatt.


A rendőrség emlékezteti a cégeket arra, hogy a 8/1996-os törvény értelmében a szerzői jogdíjas zenék engedély nélküli szórása szigorúan tilos olyan nyilvános helyszíneken, ahol az emberek olyan nagy számban gyűlhetnek össze, hogy az már túllépi a család és a közeli ismerősök körét.  Ennek értelmében a szálláshelyek, éttermek, bárok és kávézók kötelesek a lejátszott tartalmakra engedélyt kérni az illetékes hatóságtól, azaz a Román Szerzői Jogi Hivataltól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: